Gratis bellen onderling: klik op de link om uit te  proberen!Gratis bellen onderling: klik op de link om uit te proberen!

Klik hier om gratis te bellen

Gratis online krant voor de spaanse costa'sGratis online krant voor de spaanse costa's

Klik hier voor uw gratis online krant

Irmy Uding-MehrengsIrmy Uding-Mehrengs

 

 

 

 

 

 

Irmy Uding-Mehrengs

 

Voor Irmy Uding (Irmgard Mehrengs) bleef tijdens haar huwelijk weinig tijd over om aan haar hobby te werken: schrijven. Wel schreef zij veel kinderverhalen, waarvan er een aantal werd gepubliceerd. Toen de kinderen uit huis waren pakte zij het schrijven weer volledig op. Thans heeft zij twee titels op haar naam staan: Rie Groosetie en haar nieuwste prachtig geschreven historische roman Nadja.

 

 

NadjaNadjaOVER HET BOEK NADJA

De levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen.

Het is begin 1917 en Nadja, de zeventienjarige dochter uit een bourgeois familie, leidt een onbezorgd leven in de high society. Haar vader is een hoge officier in het eliteleger van Tsaar Nicolaas II. Nadja wordt op een privékostschool klaargestoomd voor haar entree in de hogere Russische kringen. Zij is heimelijk verliefd op George en probeert af en toe een romantische afspraak met hem te maken.

 

Door de oorlog en de coup van de Bolsjewisten verandert begin 1918 het leven in Rusland totaal. Als haar kostschool moet sluiten, probeert Nadja naar de datsja van haar grootouders op het platteland te reizen. De trein waarmee ze reist wordt overvallen en de passagiers achtergelaten in de sneeuw. Hier begint een tocht die Nadja steeds verder af zal brengen van haar oorspronkelijke reisdoel. Wanneer ze ontdekt zwanger te zijn reist ze noodgedwongen met nomaden door Kazachstan. Haar zoontje blijkt ziekelijk en ze wonen drie jaar bij Dadjin, een sjamaan. Nadja leeft later in het overbevolkte Calcutta en herstelt in de bergen van Nepal. Later ontmoet ze een Engelsman en met hem vertrekt ze naar Engeland. In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit, die haar niet onberoerd zal laten.

 

Irmy brengt Nadja, een hartstochtelijke vrouw op een bijzondere wijze tot leven. De periode van de twee wereldoorlogen, de couleur locale en de filosofie van een andere werkelijkheid, brengt ze over met gevoel voor details.

Boektitel: Nadja

Ondertitel: de levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen

ISBN nummer: 9789491535000

Te koop bij alle boekwinkels in Nederland & Belgie en de bekende boekenwebsites.

Rechtstreeks dit boek te bestellen via BOL.COM kan uiteraard ook: 

BOEK BESTELLEN

 

QUOTE OVER DIT BOEK

 

Co Berkenbosch, oud RTV redacteur van DE TELEGRAAF schreef over dit boek: ´Een boek om onder je hoofdkussen te leggen, zodat je het ieder vrij moment, wanneer je wakker bent, verder kunt lezen!´ 

 

Rie GroosetieRie GroosetieOver het boek Rie Groosetie

 

Rie Groosetie is een geromantiseerde biografie van Rie, een jonge, ondernemende vrouw uit een klein dorp aan de Zaan. Het verhaal begint in 1928 in India. Haar man, met wie zij hals over kop in het huwelijk is getreden na een teleurstelling in de liefde, wordt directeur van de Overzee Bank in Calcutta. Het hete klimaat, de armoede, maar ook het snobisme en de leegheid van de kolonialen, werken verstikkend op Rie. Ze vecht hier tegen met humor, originaliteit en spontaniteit. In de tien jaar die ze hier woont krijgt ze haar drie kinderen. De studie in Theosofie geeft haar gedurende deze periode veel steun.

In 1939 vertrekt de familie naar Nederlands Indië. De oorlog in Europa schokt de Indische gemeenschap hevig. De dreiging van Japan wordt steeds meer voelbaar. Rie richt het Vrouwen Auto Corps (VAC) op, met medewerking van de Legerleiding en General Motors, om de mobiliteit van het KNIL te waarborgen. Vrouwen krijgen les voor rijbewijs B en licht monteurswerk. Dit tot grote hilariteit van de mannen.

Het VAC valt uiteen na de invasie - Bandjir genoemd - door de Japanners. Haar man vlucht naar Bandoeng om de waardepapieren van de Overzee Bank te redden.

Rie blijft achter in Batavia met haar drie kinderen en een huis vol vluchtelingen uit de binnenlanden en start een gaarkeuken. Een dertien jaar jongere Zwitser wordt plotsklaps verliefd op haar. Rie vecht tegen haar gevoelens en een pijnlijke situatie is het gevolg. Door de Zwitserse nationaliteit van haar vriend blijft zij nog geruime tijd buiten de kampen. Uiteindelijk belandt ook zij met haar gezin in een gezinskamp, waarna een scheiding volgt van haar man en haar zoontjes. In de voormalige gevangenis in Batavia weet ze met haar dochtertje te overleven door haar positieve instelling. Hier geeft zij lessen in kunst, filosofie en cultuur.

Na de bevrijding is het gezin weer compleet. Een voor een vertrekken haar kinderen naar Holland, haar geliefde gaat naar Zwitserland en een boeiende briefwisseling volgt. Uiteindelijk ontstaat een driehoeksverhouding tussen Rie, haar man en haar geliefde.

Wordt Rie uiteindelijk gedwongen te kiezen?

 

Irmy wilde graag het bewogen leven van haar toenmalige 84 jarige tante opschrijven. Zij ontwikkelde interesse in theosofie en toen bleek dat haar tante al theosoof was vanaf haar jeugd leidde dit tot gesprekken met een filosofische diepgang. De titel van het boek is een afgeleide van de scheldnaam die haar tante had in het dorp waar zij als kind opgroeide: Rie Groosetie.

Boektitel: RIE GROOSETIE

Ondertitel: portret van een wereldvrouw

Historische roman

AUTEUR: Irmgard Mehrengs

ISBN: 9789051797381

Bestel het boek rechtstreek via de uitgeverij Gopher:

BOEK BESTELLEN