Gratis bellen onderling: klik op de link om uit te  proberen!Gratis bellen onderling: klik op de link om uit te proberen!

Klik hier om gratis te bellen

Gratis online krant voor de spaanse costa'sGratis online krant voor de spaanse costa's

Klik hier voor uw gratis online krant

NadjaNadjaOVER HET BOEK NADJA

De levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen.

Het is begin 1917 en Nadja, de zeventienjarige dochter uit een bourgeois familie, leidt een onbezorgd leven in de high society. Haar vader is een hoge officier in het eliteleger van Tsaar Nicolaas II. Nadja wordt op een privékostschool klaargestoomd voor haar entree in de hogere Russische kringen. Zij is heimelijk verliefd op George en probeert af en toe een romantische afspraak met hem te maken.

 

Door de oorlog en de coup van de Bolsjewisten verandert begin 1918 het leven in Rusland totaal. Als haar kostschool moet sluiten, probeert Nadja naar de datsja van haar grootouders op het platteland te reizen. De trein waarmee ze reist wordt overvallen en de passagiers achtergelaten in de sneeuw. Hier begint een tocht die Nadja steeds verder af zal brengen van haar oorspronkelijke reisdoel. Wanneer ze ontdekt zwanger te zijn reist ze noodgedwongen met nomaden door Kazachstan. Haar zoontje blijkt ziekelijk en ze wonen drie jaar bij Dadjin, een sjamaan. Nadja leeft later in het overbevolkte Calcutta en herstelt in de bergen van Nepal. Later ontmoet ze een Engelsman en met hem vertrekt ze naar Engeland. In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit, die haar niet onberoerd zal laten.

 

Irmy brengt Nadja, een hartstochtelijke vrouw op een bijzondere wijze tot leven. De periode van de twee wereldoorlogen, de couleur locale en de filosofie van een andere werkelijkheid, brengt ze over met gevoel voor details.

Boektitel: Nadja

Ondertitel: de levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen

ISBN nummer: 9789491535000

Te koop bij alle boekwinkels in Nederland & Belgie en de bekende boekenwebsites.

Klik hier om rechtstreeks dit boek te bestellen via BOL.COM BOEK BESTELLEN

 

QUOTE OVER DIT BOEK

 

Co Berkenbosch, oud RTV redacteur van DE TELEGRAAF schreef over dit boek: ´Een boek om onder je hoofdkussen te leggen, zodat je het ieder vrij moment, wanneer je wakker bent, verder kunt lezen!´